dinsdag 23 juni 2009

Vogelhuisje


Op internet was ik ze al een aantal keer tegengekomen, gepimpte vogelhuisjes. De huisjes had ik al even in huis. Toen ik op http://www.hiphandwerk.nl/ een beschrijving tegenkwam was het tijd om eraan te beginnen. Hij is best aardig gelukt (al ben ik achteraf toch niet helemaal happy met de stoffencombi), en voor de volgende keer heb ik al een aantal verbeter-punten genoteerd staan. Het afwerken was nu best moeilijk, want ik kreeg het dak er met geen mogelijkheid afgesloopt :-S.

Lore-topje


Een leuk snel-klaar projectje, een Lore-topje van Farbenmix. De foto is niet om over naar huis te schrijven, het was al te donker om een goede foto te maken.

Empirchen


Ik had het patroon al heel lang liggen, maar het was er nog nooit van gekomen om hem te maken. Nu eindelijk gedaan. Hij is leuk, alleen vind ik de afwerking van het bovenlijfje niet mooi, de volgende keer maar ik hem dubbel ipv van met belegjes.

dinsdag 9 juni 2009

Taja van Farbenmix


Deze tuniek heb ik vorig jaar ook al eens gemaakt van dezelfde stofjes. Ik vond 'm zo leuk dat ik hem nu weer heb gemaakt in een maatje groter.

Farbenmix-Tini


Een (jawel) roze Tini van Farbenmix. Leuk om te maken dit patroontje, en ik denk dat het lang past, nu met een legging eronder, volgend jaar op een broek.

Bizzkids strokenrok


Een bizzkids 41E3-strokenrok. Volgens het boekje een snel-klaar patroon, ik vond het in de praktijk vies tegenvallen met het snel klaar, ben er toch een avond zoet mee geweest. Weer rood- met witte stippen, ik begin bijna door die stofjes heen te raken. En volgens Floor wordt het tijd ook: "ik vind 'm niet mooi mama, je mag alleen nog maar roze rokken maken". Tsss, daar sta je dan met je goede gedrag. Voor het eerst gerimpeld met de lockmachine, das wel heel erg handig moet ik zeggen, want rimpelen is normaal niet echt mijn hobby.